OpenVPN ile belirli IP adreslerini VPN üzerinden yönlendirmek, hem güvenliğinizi artırmak hem de belirli ağ trafiğini kontrol altında tutmak için etkili bir yöntemdir. Bu işlem, internet üzerindeki gizliliğinizi korumanıza, yerel ağınıza güvenli erişim sağlamanıza ve belirli IP adreslerini güvenli bir tünel üzerinden yönlendirmenize olanak tanır. OpenVPN kullanıcıları için oldukça önemli olan bu konu, doğru yapılandırma adımları ve stratejileri ile kolayca uygulanabilir. Bu rehberde, belirli IP adreslerini OpenVPN üzerinden yönlendirmenin adımlarını ayrıntılı olarak inceleyecek ve başarılı bir kurulum için ipuçları sunacağız.

Belirli IP adreslerini VPN üzerinden yönlendirmek için OpenVPN yapılandırma dosyanıza (.ovpn) route yönergeleri ekleyebilirsiniz. route yönergesi OpenVPN’e belirtilen IP adresini VPN üzerinden yönlendirmesini söyler.

İşte tek bir IP adresi için nasıl rota ekleneceğine dair bir örnek:

route 203.0.113.0 255.255.255.0

Bu örnekte, 203.0.113.0 yerine VPN üzerinden yönlendirmek istediğiniz IP adresini yazın. 255.255.255.0 alt ağ maskesidir ve bu durumda tek bir IP adresini belirtir.

Bu satırı .ovpn dosyanıza ekleyin, dosyayı kaydedin ve ardından değişikliklerin etkili olması için VPN’e yeniden bağlanın.

Tüm ağ trafiğini VPN üzerinden yönlendirmek istiyorsanız, OpenVPN yapılandırma dosyanıza (.ovpn) redirect-gateway yönergesini ekleyebilirsiniz.

Bunu nasıl yapacağınız aşağıda açıklanmıştır:

redirect-gateway def1

redirect-gateway def1 yönergesi OpenVPN’e oturum aktifken tüm ağ trafiğini VPN üzerinden yönlendirmesini söyler.

Bu satırı .ovpn dosyanıza ekleyin, dosyayı kaydedin ve ardından değişikliklerin etkili olması için VPN’e yeniden bağlanın.

Bunun, istemcinin VPN üzerinden internete erişmesine izin vermek için VPN sunucusunda ek yapılandırma gerektirebileceğini lütfen unutmayın. Ayrıca, VPN sunucunuzun istemcinin giden trafiğini işleyecek şekilde yapılandırılması gerekir.

Yorumlar

Henüz yorum yok. Yorum eklemek ister misiniz?

Bir Yanıt Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Gerekli kısımlar * ile işaretlenmiştir.